Nyheter

6-7 Juli 2018

Tre nya akter klara för Uppsala rock Nights 2018

 

De två Uppsalabanden Ordos och Taiwaz, samt Eskilstuna trion Avund är klara för Uppsala Rock Nights 2018. Taiwaz och Avund spelar under fredagen den 6 juli, och Ordos spelar på lördagen den 7 juli.

Revelations till Uppsala Rock Nights

 

Det skivaktuella Stockholmsbandet Revelations kommer till Uppsala i sommar och bjuder på deras tappning av klassisk 70-tals rock. Revelations har turnerat flitigt på Sveriges klubb och rockscener under 2014 – 17 och börjar bli välkända på den svenska hårdrocksscenen. Bandet har bl.a. spelat på Getaway Rock Festival, Rock the Boat och Huskvarna Rock and Art Weekend. Revelations består av Janne Backlund, Lasse Gudmundsson, Daniel Ramirez och Anders Stafrén.

Yttligare ett band till Uppsala Rock Nights 2018

 

Det svenska bandet Septekh, från Stockholm, går med i ansluter sig tillline-upen för Uppsala Rock Nights 2018. Septekh är ett döds/thrash-band.

Yttligare två band klara för i år

 

Nu är det klart att Stockholmsbandet NALE, som kommer ut med ett nytt album i år, samt Piteåbandet Ebrietor, som har lite Uppsala anknytningar sedan tidigare, kommer till årets upplaga av festivalen. Missa inte detta.

Boendeinformation Uppsala Rock Nights 2018

 

Campingen kommer endast att ha tältplatser,

Campingen kommer ligga i direkt anslutning till festivalområdet, mat kommer finnas till försäljning på campingen.

 

Husvagnar och husbilar hänvisar vi till Uppsalas olika campingar.

 

För er som vill bo på hotell så rekommenderar vi Hotell & Vandrarhem Centralstation där ni besökare får 10% rabatt om ni uppger kod URN när ni bokar.

De två headlinebanden för 2018

 

Idag kan vi stolt presentera våra två Headlineband. Först ut är Amerikanska Psychostick, missa inte att se dem för deras första Sverigespelning och deras enda spelning i Sverige för året.

Andra Headlinebandet är Svenska Civil War, bandet som presenterar tvillinggitarrer, keyboard-fanfares och dubbelbas-marscher. Detta får ni inte heller missa. De kommer även ha sin egna öl, som de tagit fram i sammarbete med Bryggeriet Ångkvarn, i öltälten på festivalen.

Tre nya band klara

 

Idag kan vi meddela att Norrköpingsbandet SAREA, Uppsalas egna Satans Kadaver och Falkenbergs kvintetten The Unguided är klara för att rocka loss i sommar på Uppsala Rock Nights.

Två nya akter klara till Uppsala Rock Nights

 

Om man gillar female fronted-band, så komemr man bli glad för de två band vi kan meddela är klara för årets upplaga av Uppsala Rock Nights. Det är Uppsalabandet Hexed och Stockholmsbandet Cobra Cult som vi idag kan släppa som klara band att komma till Uppsala Rock Nights.

Två till band klara för årets upplaga av Uppsala Rock Nights

 

Idag så är det klart att det amerikanska punkrockbandet Bullets and Octane kommer till Uppsala i sommar. Bandet är nog mest känd för deras låt Pirates.

Även stockholmsbaserade industrimetalbandet Lizette & kommer till Uppsala. Bandet har genom åren blivit nomineradet till fem rockbjörnar.

Löning och två nya akter

 

Idag är det löning och slutet på årets fattigaste månad. Detta firar vi med att släppa två nya akter till årets upplaga av Uppsala Rock Nights. De två banden vi släpper är Black Magic Fools och Roof Down.

Black Magic Fools är från Göteborg och har gjort succé vid diverse framträdanden. Roof Down är ett post-grunge band ifrån Stockholm.

Vårt första internationellla band, och inte vlket band som helst

 

Nästan fyra år har gått sedan Persefone släppte sitt högt hyllade album "Spiritual Migration". En imponerande "tour-de-force" av vansinnigt bra musikalitet som tog både pressen och lyssnare med storm (1,3 miljoner visningar på YouTube). Med en ny

gitarrist och en ny trummis har Persefone nu tagit sin musik till nästa nivå och har släppa sitt helt nya album "Aathma" för att sätta ny standarden för progressiv metall. Och nu är dem klara för att komma till Sverige och Uppsala Rock Nights 2018!

Tre nya band klara för URN 2018

 

Till alla som gillar folk metal kommer vi med den glada nyheten att både Thyrfing och Midvinterblot är klara för Uppsala Rock Nights 2018. Men även Uppsalabandet Sanctrum är nu klara.

Nu kan du köpa biljetter till URN 2018

 

Nu är biljetterna till nästa år festival släppta. Biljetterna går att köpa via tickster. Det finns med och utan camping. Campingen kommer finnas i anslutning till festivalområdet.

 

Samtidigt kan vi gå ut med att Bonafide, Loch Vostok och Ocean to Burn också är klara för Uppsala Rock Nights 2018.

Första banden klara.

 

De som var på plats på Level Live-finalen i lördags har redan hört detta. Men de första banden till festivalen är klara.

 

Första bandet till Uppsala Rock Nights är nu klart. Det är Uppsalabaserade bandet Always War. Always War har funnits ett tag och är väl känt i Uppsala. De ignorerar nuvarande trender inom svensk hardcore, och försöker försiktigt att skära sig en egen väg inom hardcorescenen.

 

Sen i ett samarbete med Level Booze & Burgers i Uppsala så kan vi nu presentera två nya akter som är klara för festivalen. Level har haft en tävling där 13 band deltog i år. Där vinnarna från i år och i fjol nu även fått en plats på festivalen som pris.

 

Första bandet att någonsin vinna Level Live tävlingen var Acidiun. Ett band som bildades i Uppsala 2008 och gör musik som är influerad av Metalcore och Deathcore.

 

Andra bandet och årets vinnare av Level Live är Highwater. Highwater är ett band av den gamla skolan som strävar efter att leverera sin musik så ärligt, kompromisslöst och svängigt som det går.

Ny hårdrocksfestival i Uppsala

 

Hålet som Inbreed Open Air Metal Festival lämnade efter att de fick ställa in 2015 och sedermera lägga ner året efter har varit stort. Men idag den 21 oktober 2017 så annonseras det att en ny hårdrocksfestival kommer och täpper till det hål som Inbreed lämnade.

Uppsala Rock Nights kommer gå av stapeln nästa år 6 och 7 juli 2018, på KAP-området i Uppsala. Två dagar fullspäckade med rock, metal och punk.

Kontakt

Plats: KAP-området, Uppsala

Information: info@uppsalarocknights.com

Bokning: booking@uppsalarocknights.com

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Hitta hit