Artister

Psychostick: Vad händer när två bästa vänner som växte upp och lyssnade på Weird Al och Pantera bestämmer sig för att starta ett band som kombinerar hårda riffs och komiska texter? Psykostick händer, hände och fortsätter att hända. Vokalisten Rob Kersey och gitarristen Josh Key sammanfogade med trummisen Alex Dontre och Matty J "Moose" för att skapa några av de mest off-the-wall låtar som någonsin nått affärshyllorna. Uppbackade av flotta musikvideos med viral sensation och en galen live show som få kan glömma, Psychostick har bevisat år efter år att de vägrar att ignoreras. Och fansen skulle inte ha det på något annat sätt.

Civil War: I April 2012 lämnade gitarristerna Oskar Montelius och Rikard Sundén, trummisen Daniel Mullback och keyboardisten Daniel Mÿhr bandet Sabaton som de varit med och startat. Snart kom viljan att starta ett nytt band och Astral Doors sångare Nils Patrik Johansson och bassisten Stefan "Pizza" Eriksson rekryterades och Civil War var fött. Idag har Oskar, Stefan och Nils lämnat bandet. Bandet har hittat förstärkning i gitarristen Petrus Granar och vocalisten Kelly Sundown Carpenter

The Unguided: Unguided är ett femdelat melodiskt metallband från Sverige, bildat av Richard Sjunnesson, efter hans avgång från Sonic Syndicate. Senare kom han ihop med (även före detta Sonic Syndicate sångare) Roland Johansson, och gitarrist Roger Sjunnesson och nuvarande Cobersystembasist Henric Carlsson. 2017 lämnade Roland The Unguided, och Jonathan Thorpenberg tog över på ren sång. The Uguided ikuberar en tung av melodisk dödsmetall som kommer att "freak out" alla metalcore föregångare i sin största era.

Persefone: Nästan fyra år har gått sedan Persefone släppte sitt högt hyllade album "Spiritual Migration". En imponerande "tour-de-force" av vansinnigt bra musikalitet som tog både pressen och lyssnare med storm (1,3 miljoner visningar på YouTube). Med en ny

gitarrist och en ny trummis har Persefone nu tagit sin musik till nästa nivå och har släppa sitt helt nya album "Aathma" för att sätta ny standarden för progressiv metall. Och nu är dem klara för att komma till Sverige och Uppsala Rock Nights 2018!

Thyrfing: Bandet har levererat sin egen stil av metallmusik sedan 1995 och efter sex fullängdsalbum och många liveuppträdanden släppte bandet nu sitt efterlängtade nya album som heter "De ödeslösa", som fortfarande bar integriteten och varumärken som är kända sedan det självbetitlade debutalbum 1998.

Bandet har fått ett starkt följe genom åren och har etablerat sig inom metallscenen, betraktad som en av de bästa banden inom den så kallade viking/pagan metallgenren.

Lizette &: Stockholmsbaserade industrirockbandet Lizette & har beskrivits som en mix av Nine Inch Nails, Marilyn Manson och Rammstein. Bandet har genom åren nominerats till fem Rockbjörnar. 2012 till "Årets Genombrott" samt 2013 och 2014 till både "Årets Livegrupp" och "Årets Hårdrock/Metal"

Sarea: har beskrivits som en melodisk käftsmäll, och vi kan inte blunda för det faktum att Sarea är ett tungt, melodiskt och aggressivt maskineri på scenen.

2010 släpptes debutalbumet “Alive” och videon till första singeln 'Another Me' har närmare 2 miljoner visningar på YouTube. 2014 släpptes uppföljaren “This is not Goodbye” ett album som hyllats av recensenter världen över, liksom bandets tredje album 'Black at Heart', som släpptes i maj 2017.

Sarea upplevs bäst live, och med över 100 spelningar i bagaget på bland annat Sweden Rock Festival och Skogsröjet, så har även en Englandsturné, en sväng i Kroatien och en Tysklandsturné med 'Ill Niño' och 'Ektomorf' avverkats.

På Uppsala Rock Nights kommer bandet att leverera låtar från dess samtliga album med ett rejält knippe tokenergi och spelglädje.

Bonafide: Bonafide betyder genuin och äkta vilket detta band verkligen är. Man spelar rock precis som det ska vara och den ger både energi och glädje som smittar från scen till publiken.

Bonafide har genom hårt arbeta skaffat sig en position både inom Sverige och utanför landets gränser. man har stått på ett otal festivalscener och stadsfester och klubbscener. Och nu är det med på premiäråret av Uppsala Rock Nigths.

NALE: Grundades 2007 och blev snabbt favoriter på den lokala levande scenen som en explosiv, energisk och levande band. Efter att ha släppt två EP: s "Nale" (2007) och "From Sh * t to Salvation" (2009), mixade av grammy-tilldelade producenten Chris Laney (Candlemass, Europe, Crashdiet) i legendariska Polar Studios - Nale, spelade in ett fulllängds album med producenten Lawrence Mackrory (FKÜ, Darkane) som resulterade i utgivandet av kritiskt hyllade debutalbum Ghost Road Blues (2012). Nale har sedan släppt EP "Zombieland" och turnerat med Crucified Barbara och The Resistence på klubbar över hela Sverige, spelat på Getaway Rock Festival, Sabatons Open Air Festival, Wacken Open Air och headlinat en egen turné i Indien. Bandet har nyligen avslutat sitt andra fullängdsalbum "Death, Skulls, Satan" som kommer släppas under 2018.

Bullets and Octane: Bullets and Octane är ett punkinfluerat hårdrocksband som startades i St Louis, men som sedan 1999 är baserade i Kalifornien. Bandet har gett ut sju album och har turnerat i Europa, Japan och Nordamerika sedan 1998 och bland annat varit förband till grupper som Avenged Sevenfold, Stone Sour, Social Distortion, Bad Religion, Eagles of Death Metal, Deftones, Korn och Flogging Molly. Gruppen är kanske mest kända för låten "Pirates".

Loch Vostok: År 2003, sprungna ur kvarlevorna av gamla Mayadome, lades grunden till vad som kom att bli Loch Vostok, ett band med stoe fokus på liveframträdanden. Under de år som har passerat har bandet hunnit med att släppa 7 fullängdare, turneat tillsammans med stora band (King Dimond, Therion och Leprous) och lirat på i stort sett alla festivaler i landet som är värda att nämna. Nu kommer de även till premiäråret av Uppsala Rock Nights.

Always War: Always War har funnits ett tag och är väl känt i Uppsala. De ignorerar nuvarande trender inom svensk hardcore, och försöker försiktigt att skära sig en egen väg inom hardcorescenen.

Sanctrum: Sanctrum spelar någon form av death/thrash metal med en twist av hardcore. Albumet "Rot" (Wormholedeath Records) släpptes 2015, under våren/sommaren 2018 kommer det ny musik. En hård och kompromisslös show utlovas med mycket headbang, fist pumps, svett, leenden och om det är riktigt mysigt så kan det även förekomma blod. Är du redo för ditt nästa favoritband?

Revelations: Skivaktuella Revelations är ett band från Stockholm som tilltalar den delen av publiken som saknar den klassiska 70 tals hårdrocken. Bandets sound har beskrivits som en frontalkrock mellan Black Sabbath och tidiga Maiden men med sina doom inslag och även svängiga influenser så har likheter dragits till band som Candlemass, Thin Lizzy & Led Zeppelin. I och med skivsläppet av fullängdaren "Gatekeeper" via Sliptrick Records har bandet turnerat flitigt under 2018 med bl.a en spelning på Rock the Boat med Accept och en miniturné med Chris Holmes (ex WASP). Bandet har turnerat som förband till Chirs Holmes tidigare och har även turnerat med giganter som Paul Di'Anno (ex. Iron Maiden) & Neon Rose (Sveriges första hårdrocksband). 2013 släpptes en 4 spårs Ep som fick bra recensioner internationellt och nationellt och spelades på en del radiostationer bl.a. i USA. Revelations har, sedan starten (2012) lyckats öka sin fanskara som växer snabbt över hela världen. I slutet på 2013 släpptes ochså en 2 spårssingel för att presentera bandets nya sångare och nya sound . Till singeln "Grip of Darkness" spelades också en musikvideo in. Låten spelades på en del radiostationer i Kalifornien och genererade bl.a. 50.000 lyssningar på Spotify under några månader.

I november 2017 släpptes den efterlängtade fullängdaren "Gatekeeper", som fått lysande rescensioner. Skivsläppet följdes av två välbesökta releasefester, spelning på Rock the Boat med Bla. ACCEPT, rescension och intervju i Sweden Rock Magazine och flitigt turnerande.

Revelations har turnerat flitigt på Sveriges klubb och rockscener under 2014 – 17 och börjar bli välkända på den svenska hårdrocksscenen. Bandet har bl.a. spelat på Getaway Rock Festival, Rock the Boat och Huskvarna Rock and Art Weekend.

Black Magic Fools: I begynnelsen fanns sex stycken stackars förtappade själar som djäfulen själv benådade genom att ge dem var sitt instrument. Nu är de för evigt dömda att vandra från by till by och spela på gator och torg och genom svartmagiska toner samla själar till sin härskare. Ja så går iallafall sagan om bandet Black Magic Fools. Men om du väljer att inte tro på den historien så kan du ju inbilla dig själv att de är helt vanliga musiker från Göteborg som blandar medeltidsmusik med heavy metal och har gjort toksuccé på rockklubbar och medeltidsevent runt om i landet men även lirat en hel del i Tyskland och Lettland. Detta blir första giget i Uppsala och bandet utlovar en show utöver det vanliga som får alla i publiken att banga skallen i bitar, dansa på borden, dricka femtielva öl och bara släppa all vett och sans. Precis som på gamla goa medeltiden!

Ordos: - "High on Fire, Dopethrone, Void of Sleep, and Melvins had a child, and it's a very pretty child."

- "Holy god damn christ! These dudes slam harder than me against your mom"

- "Need someone who can sing.....sounds like the vocalist is barfing/yelling/taking a dump..."

- "Stoner boner."

Efter diverse mer eller mindre positiva kommentarer från deras andra album, fortsatt spridande mögel på replokalsväggarna och med en ny gitarrist i bagaget är inspirationen på topp och oljudet redo att förmedlas till URN 2018.

Förvänta er skrik, dån och smärre ostrukturerad rock.

Septekh: Svensk döds/thrash musik. Hängiven liveframträdande i jakt på det perfekta giget. Alternativt jämfört med Aura Noir, Satyricon, The Crown och Entombed. Detta är ljudet av ett odjur, och språket är Septekh.

Septekh, som bildades 2008, har hittills släppt två EPs (Abyss Records) och ett generöst fullängdsalbum (Studio 508 Productions). Bandet bor i ett litet rött hus ute på ön Mörkö, Studio 508 på Sveriges östkust, där jobbar bandet ständigt på att förädla sin konst.

Midvinterblot: Midvinterblot erbjuder energisk, melodisk Folk Metal av typen som aldrig låter lyssnarens kropp stå still - folkinstrumentens mjuka men fasta grepp i kombination med fjällamassiv tyngd och rytmik likt en porlande bäck skapar en extatisk musikupplevelse som dövar bekymren världen så gärna vill omsluta en i!

Avund: Avund är en trio från Eskilstuna som manglar och levererar mörka låtar på svenska. Avund blandar olika genrers mer primitiva ytterligheter från Svartmetall, grindcore till kängpunk.

HEXED: är ett svenskt metalband frontad av den fantastiska vokalisten Tina Gunnarsson. Musiken är en geni-blandning av tjocka drivande rytmer, melodiska gitarrer och är ibland progressivt orienterade, men alltid med catchy körlinje och stark kraftfull kvinnlig sång.

Taiwaz: Taiwaz från Uppsala spelar old school heavy doom metal, bildades 1985 lirade fram till -91 tog sedan ett break på drygt 20år. Har släppt en LP (I AM ALL) och har turnèrat i Europa och lirat på festivaler både i Sverige och Europa. Är nu på gång med sin andra platta och nya turnèer.

Satans Kadaver: är ett punk och metalinfluerat band från Uppsala. Inspirerade av allt från utomplanetär autoerotik till övernaturliga sexlekar och våta drömmar från havets djup har Satans Kadaver skapat sig ett eget sound. Bandets musikaliska influenser är rotade i allt från klassisk punk till dagens mer extrema uttryck av ondska och utanförskap.

Roof Down: Ett 4 piece-band från Stockholm (est. 2013) som lirar Seattlerock-inspirerad postgrunge, som skapar en unik alternativ rock-akt och anser sig vara Sveriges svar på 90-talets grungeband. Deras musik har sina rötter i grungerocken men som samtidigt levereras med en nutida touch. Helt enkelt ett "jävligt bra band" som Takida-Robban nyligen var inne på efter att ha lyssnat på deras senaste EP.

Cobra Cult: Rock´n´rollish metalpunk - hell yeah!

Cobra Cult bildades i Stockholm i slutet av 2015 och under de dryga två åren bandet funnits har resultatet finslipats till en helt egen variant av energisk och medryckande metalpunk.

"Det låter som punk, men mer uppstyrt och riktigt jävla bra - det här är mitt nya favoritband!", är ett redan klassiskt citat av ett nyblivet fan efter ett av bandets gig.

2017 släppte bandet en 4-spårs EP inspelad med legenden Tomas Skogsberg på Sunlight studio och gjorde även sitt första gig utomlands, på en metalfestival i Bremen, Tyskland.

Under 2018 har bandet ett antal festivaler inbokade och kommer också att spela in sin första fullängdare. Åter igen slår man sina påsar ihop med Tomas Skogsberg, men även Joel Grind från Toxic Holocaust finns med på ett hörn.

Extremt bra drag och en massa tokhits utlovas.

Som sagt, hårt, medryckande och jävligt bra - missa inte ditt nya favoritband!

Ocean to Burn: Detta dundrande ånglok kan man sätta i en helt egen kategori. Ocean to Burn har under senaste tiden svetsats samman av den djupa bluesen och den tyngsta rocken tillsammans med en hel drös andra influenser, och har grovslipat sitt sound till något utöver det vanliga.

Ebrietor: Ebrietor är Piteås kanske hårdaste, bästa och mest okända band.

Ebrietor som har sedan starten 2015 inte bara skapat 1 rubrik i VästerbottensKuriren utan också lyckats hålla sig helt undan från hemmaortens media.

Detta trots att man i Maj 2017 släppte ett fullängdsmästerverk namngivet Sound of Violence.

Nu ska scener skaka och publiken hoppa när grabbarna ger sig ut på spelningar runt om i riket.

Det ryktas dock att det håller på att kokas ihop ännu ett album innehållande dist, blasts och en anständig mängd lössnus.

Acidiun: Acidiun, grundade 2008 i Uppsala, är en metalakt med ursprung i death och metalcore soundet. En fräsch blandning av hardcore, beatdown, heavy metal och thrash beskriver Acidiun låtar som är drivna av, växlande övergångar, tyngd och komplett avsaknad av verser och refränger.

Highwater: Highwater är ett band av den gamla skolan som strävar efter att leverera sin musik så ärligt, kompromisslöst och svängigt som det går.

Kontakt

Plats: KAP-området, Uppsala

Information: info@uppsalarocknights.se

Bokning: booking@uppsalarocknights.se

© Copyright. All Rights Reserved.

Hitta hit