Artister

Persefone: Nästan fyra år har gått sedan Persefone släppte sitt högt hyllade album "Spiritual Migration". En imponerande "tour-de-force" av vansinnigt bra musikalitet som tog både pressen och lyssnare med storm (1,3 miljoner visningar på YouTube). Med en ny

gitarrist och en ny trummis har Persefone nu tagit sin musik till nästa nivå och har släppa sitt helt nya album "Aathma" för att sätta ny standarden för progressiv metall. Och nu är dem klara för att komma till Sverige och Uppsala Rock Nights 2018!

Thyrfing: Bandet har levererat sin egen stil av metallmusik sedan 1995 och efter sex fullängdsalbum och många liveuppträdanden släppte bandet nu sitt efterlängtade nya album som heter "De ödeslösa", som fortfarande bar integriteten och varumärken som är kända sedan det självbetitlade debutalbum 1998.

Bandet har fått ett starkt följe genom åren och har etablerat sig inom metallscenen, betraktad som en av de bästa banden inom den så kallade viking/pagan metallgenren.

Lizette &: Stockholmsbaserade industrirockbandet Lizette & har beskrivits som en mix av Nine Inch Nails, Marilyn Manson och Rammstein. Bandet har genom åren nominerats till fem Rockbjörnar. 2012 till "Årets Genombrott" samt 2013 och 2014 till både "Årets Livegrupp" och "Årets Hårdrock/Metal"

Bonafide: Bonafide betyder genuin och äkta vilket detta band verkligen är. Man spelar rock precis som det ska vara och den ger både energi och glädje som smittar från scen till publiken.

Bonafide har genom hårt arbeta skaffat sig en position både inom Sverige och utanför landets gränser. man har stått på ett otal festivalscener och stadsfester och klubbscener. Och nu är det med på premiäråret av Uppsala Rock Nigths.

Bullets and Octane: Bullets and Octane är ett punkinfluerat hårdrocksband som startades i St Louis, men som sedan 1999 är baserade i Kalifornien. Bandet har gett ut sju album och har turnerat i Europa, Japan och Nordamerika sedan 1998 och bland annat varit förband till grupper som Avenged Sevenfold, Stone Sour, Social Distortion, Bad Religion, Eagles of Death Metal, Deftones, Korn och Flogging Molly. Gruppen är kanske mest kända för låten "Pirates".

Loch Vostok: År 2003, sprungna ur kvarlevorna av gamla Mayadome, lades grunden till vad som kom att bli Loch Vostok, ett band med stoe fokus på liveframträdanden. Under de år som har passerat har bandet hunnit med att släppa 7 fullängdare, turneat tillsammans med stora band (King Dimond, Therion och Leprous) och lirat på i stort sett alla festivaler i landet som är värda att nämna. Nu kommer de även till premiäråret av Uppsala Rock Nights.

Always War: Always War har funnits ett tag och är väl känt i Uppsala. De ignorerar nuvarande trender inom svensk hardcore, och försöker försiktigt att skära sig en egen väg inom hardcorescenen.

Sanctrum: Sanctrum spelar någon form av death/thrash metal med en twist av hardcore. Albumet "Rot" (Wormholedeath Records) släpptes 2015, under våren/sommaren 2018 kommer det ny musik. En hård och kompromisslös show utlovas med mycket headbang, fist pumps, svett, leenden och om det är riktigt mysigt så kan det även förekomma blod. Är du redo för ditt nästa favoritband?

Black Magic Fools: I begynnelsen fanns sex stycken stackars förtappade själar som djäfulen själv benådade genom att ge dem var sitt instrument. Nu är de för evigt dömda att vandra från by till by och spela på gator och torg och genom svartmagiska toner samla själar till sin härskare. Ja så går iallafall sagan om bandet Black Magic Fools. Men om du väljer att inte tro på den historien så kan du ju inbilla dig själv att de är helt vanliga musiker från Göteborg som blandar medeltidsmusik med heavy metal och har gjort toksuccé på rockklubbar och medeltidsevent runt om i landet men även lirat en hel del i Tyskland och Lettland. Detta blir första giget i Uppsala och bandet utlovar en show utöver det vanliga som får alla i publiken att banga skallen i bitar, dansa på borden, dricka femtielva öl och bara släppa all vett och sans. Precis som på gamla goa medeltiden!

Midvinterblot: Midvinterblot erbjuder energisk, melodisk Folk Metal av typen som aldrig låter lyssnarens kropp stå still - folkinstrumentens mjuka men fasta grepp i kombination med fjällamassiv tyngd och rytmik likt en porlande bäck skapar en extatisk musikupplevelse som dövar bekymren världen så gärna vill omsluta en i!

HEXED: är ett svenskt metalband frontad av den fantastiska vokalisten Tina Gunnarsson. Musiken är en geni-blandning av tjocka drivande rytmer, melodiska gitarrer och är ibland progressivt orienterade, men alltid med catchy körlinje och stark kraftfull kvinnlig sång.

Roof Down: Ett 4 piece-band från Stockholm (est. 2013) som lirar Seattlerock-inspirerad postgrunge, som skapar en unik alternativ rock-akt och anser sig vara Sveriges svar på 90-talets grungeband. Deras musik har sina rötter i grungerocken men som samtidigt levereras med en nutida touch. Helt enkelt ett "jävligt bra band" som Takida-Robban nyligen var inne på efter att ha lyssnat på deras senaste EP.

Cobra Cult: Rock´n´rollish metalpunk - hell yeah!

Cobra Cult bildades i Stockholm i slutet av 2015 och under de dryga två åren bandet funnits har resultatet finslipats till en helt egen variant av energisk och medryckande metalpunk.

"Det låter som punk, men mer uppstyrt och riktigt jävla bra - det här är mitt nya favoritband!", är ett redan klassiskt citat av ett nyblivet fan efter ett av bandets gig.

2017 släppte bandet en 4-spårs EP inspelad med legenden Tomas Skogsberg på Sunlight studio och gjorde även sitt första gig utomlands, på en metalfestival i Bremen, Tyskland.

Under 2018 har bandet ett antal festivaler inbokade och kommer också att spela in sin första fullängdare. Åter igen slår man sina påsar ihop med Tomas Skogsberg, men även Joel Grind från Toxic Holocaust finns med på ett hörn.

Extremt bra drag och en massa tokhits utlovas.

Som sagt, hårt, medryckande och jävligt bra - missa inte ditt nya favoritband!

Ocean to Burn: Detta dundrande ånglok kan man sätta i en helt egen kategori. Ocean to Burn har under senaste tiden svetsats samman av den djupa bluesen och den tyngsta rocken tillsammans med en hel drös andra influenser, och har grovslipat sitt sound till något utöver det vanliga.

Acidiun: Acidiun, grundade 2008 i Uppsala, är en metalakt med ursprung i death och metalcore soundet. En fräsch blandning av hardcore, beatdown, heavy metal och thrash beskriver Acidiun låtar som är drivna av, växlande övergångar, tyngd och komplett avsaknad av verser och refränger.

Highwater: Highwater är ett band av den gamla skolan som strävar efter att leverera sin musik så ärligt, kompromisslöst och svängigt som det går.

Kontakt

Plats: KAP-området, Uppsala

Information: info@uppsalarocknights.se

Bokning: booking@uppsalarocknights.se

© Copyright. All Rights Reserved.

Hitta hit